Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Χορωδία και γιορτές - τότε και τώρα

Πολλές είναι οι διακρίσεις που έχει η χορωδία του 2ου Γυμνασίου Κιλκίς τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία της έντονη στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης αλλά και σε φεστιβάλ εκτός αυτής. Συνοδεύει κάθε γιορτή του σχολείου, τραγουδάει στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, για τον Ερυθρό Σταυρό, τα κάλαντα Χριστουγέννων και άνοιξης (χελιδονίσματα) στους δρόμους της πόλης μας. Συγκρίνοντας τις φωτογραφίες του 1962 με αυτές του 2004-2005 βλέπουμε τι άλλαξε στο πέρασμα των χρόνων. Πλέον οι μαθητές δεν έχουν ομοιόμορφη ενδυμασία και το τραγούδι συνοδεύει και η σχολική ορχήστρα. Παλιότερα οι εκδηλώσεις γίνονταν στο υπόγειο του σχολείου (εκεί που τώρα είναι τα εργαστήρια πληροφορικής και τεχνολογίας), αργότερα στην είσοδο, στις σκάλες που οδηγούν στον πρώτο όροφο. Οι λεπτομέρειες αλλάζουν, αλλά η ουσία παραμένει η ίδια. 
        Στην παρακάτω φωτογραφία η χορωδία του Γυμνασίου Θηλέων Κιλκίς στην εκδήλωση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το 1962.
Αρχείο Μαρίας Παπαδοπούλου



    Μετά την ολοκλήρωσης της γιορτής της 25ης Μαρτίου το 1962. Οι μαθήτριες της χορωδίας με την καθηγήτρια φυσικής κ.Ελευθεριάδου.



Αρχείο Μαρίας Παπαδοπούλου

    Τρίφωνη χορωδία του Γυμνασίου Θηλέων σε εκδήλωση για το Μακεδονικό Αγώνα (1963)
Αρχείο Μαρίας Παπαδοπούλου
   Ακολουθούν φωτογραφίες από σχολικές γιορτές τη χρονιά 2004-2005. Διακρίνεται ο τότε διευθυντής του σχολείου κ.Αλέξανδρος Εμπορόπουλος και η καθηγήτρια μουσικής κα Μαρία Δημοσθένους.
Αρχείο 2ου Γυμνασίου

Αρχείο 2ου Γυμνασίου

Αρχείο 2ου Γυμνασίου

Αρχείο 2ου Γυμνασίου

Αρχείο 2ου Γυμνασίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου