Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Εκδρομές στο χρόνο!

Εκδρομές, εκδρομές, εκδρομές! Εκπαιδευτικές ή μη, όνειρο κάθε μαθητή και ευκαιρία για φωτογραφίες που θα κλείσουν μέσα τους μια φευγαλέα στιγμή από την ευτυχία εκείνης της μέρας. Και, όταν ύστερα από χρόνια κοιτάς το κιτρινισμένο χαρτί, ανακαλείς στη μνήμη σου λεπτομέρειες από τόπους που έχουν αλλάξει, πρόσωπα που χάθηκαν πια από τη ζωή σου, λόγια που ξεχάστηκαν και μια γλυκόπικρη αίσθηση σε κατακλύζει. Πέντε διαφορετικές δεκαετίες, πέντε διαφορετικές εκδρομές. 

Άγιος Νικόλαος Νάουσας. Οι μαθήτριες του Γυμνασίου Κιλκίς (τελειόφοιτες του 1957) ποζάρουν όλο νάζι.
Αρχείο Ολυμπίας Θεοδώρου

Μονοήμερη εκδρομή στο Μεταλλικό. Μάιος 1962. Οι μαθήτριες της Ε' τάξης του Γυμνασίου Θηλέων Κιλκίς με τον φιλόλογό τους κ.Νικολαΐδη.
Αρχείο Μαρίας Παπαδοπούλου


Εκδρομή το 1972.
Αρχείο Θεόφιλου Γουλτίδη

Εκδρομή στη Δοϊράνη, στα Χίλια Δέντρα. Τη δεκαετία του '80 το 2ο Γυμνάσιο Κιλκίς συνήθως πήγαινε δύο ημερήσιες εκδρομές: μία εκτός νομού και μία εντός, συνήθως σε αυτή την όμορφη τοποθεσία που δυστυχώς πλέον παρουσιάζει μια εικόνα εγκατάλειψης. Παρέα κοριτσιών ποζάρει όλο χαμόγελα το 1985. Πλέον οι φωτογραφίες έχουν αποκτήσει χρώμα.
Αρχείο Λιαρετίδου Σοφίας

Τα τελευταία χρόνια η εκδρομή της Γ`Γυμνασίου γίνεται συνήθως στην Αθήνα για μία επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων. Τριήμερη εκδρομή, προνόμιο που δεν είχαν οι παλαιότεροι μαθητές. Οι τελειόφοιτοι του 2009 μπροστά στην Ακρόπολη.
Αρχείο 2ου Γυμνασίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου